Verande din aluminiu: cum se instalează acest mecanism? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Terasa exterioară poate lua mai multe forme extrem de variate. Aceasta poate fi un loc de joacă pentru copii, un loc de relaxare, un loc de servire a mesei sau de ce nu un loc pentru munca de acasă. Terasa exterioară este foarte îndrăgită de oamenii de pretutindeni și de regulă este construită și amenajată după bunul plac. Forma, dimensiunea, dar și arhitectura acesteia sunt elemente extrem de importante.

În funcție de preferințe, terasa poate fi atașată de casă sau nu. Există cazuri în care oamenii beneficiază de o grădină foarte mare și își doresc ca terasa să fie poziționată în mijlocul acesteia și există cazuri în care dimensiunea curții exterioare nu permite acest lucru. În cea de-a doua situație, terasa exterioară se proiectează atașată de casă devenind parte din construcția inițială.

Care este durata de viață a unei terase exterioare?

Atunci când ne gândim la terasele exterioare avem tendința să ne gândim imediat la zilele călduroase de vară pe care le petrecem în aer liber alături de cei dragi. Aceasta este principala semnificație pe care terasa din exteriorul locuinței o are pentru fiecare dintre noi, multe persoane considerând că terasa are o durată de viață scurtă pe parcursul unui an.

Datorită inovațiilor din domeniul construcțiilor și amenajărilor exterioare, terasa poate obține acum o durată de viață nelimitată prin mecanismul numit verande din aluminiu. Acestea au apărut datorită necesității utilizării terasei pe tot parcursul anului, fără ca vremea să mai fie un impediment.

Cum se instalează un astfel de mecanism?

Odată ce terasa a fost construită, acest mecanism se poate poziționa indiferent de dimensiunea sau forma pe care terasa o are. Acesta are scopul de a acoperi terasa exterioară pentru a o feri pe aceasta de vremea capricioasă din timpul anului. Fiind un sistem de protecție, acesta necesită urmarea unor etape importante de instalare. Iată care sunt pașii de urmat pentru instalarea unor verande din aluminiu:

  1. Realizarea măsurătorilor.

Primul pas pentru acoperirea terasei este acela de a realiza măsurători specifice pentru terasa deja existentă. Pentru ca veranda să se potrivească cu terasa aceste măsurători trebuie să fie exacte. În felul acesta terasa va căpăta un aspect plăcut și va putea fi transformată pentru scopul său final.

  1. Alegerea design-ului.

Aceste verande din aluminiu pot avea modele diferite astfel încât să se potrivească cu orice terasă exterioară. Pentru un rezultat final uimitor puteți alege design-ul verandei în funcție de arhitectura și culorile casei. În felul acesta terasa va deveni o parte incorporată din locuință chiar dacă a fost amenajată mult mai târziu.

  1. Montarea scheletului.

Veranda va avea nevoie de mai mulți stâlpi de susținere, stâlpi care vor fi montați în perioada de construcție și care vor fi păstrați și după aceea. Aceștia se pot monta fie pe podeaua terasei existente, fie în pământ la o adâncime potrivită. Dacă terasa nu are deja o podea, va fi nevoie ca la această etapă să amenajați și podeaua folosind materiale asemănătoare cu cele folosite la construirea locuinței.

  1. Poziționarea acoperișului și pereților.

Ultima etapă presupune închiderea spațiului exterior sau doar acoperirea acestuia în funcție de preferințe. Dacă vă doriți ca terasa să fie închisă complet atunci puteți opta pentru o verandă completă iar dacă vă doriți ca doar o parte din aceasta să fie acoperită puteți opta doar pentru acoperișul propriu zis.

Aceste verande din aluminiu sunt extrem de practice și adaugă un plus de valoare oricărei terase exterioare. Scopul lor este de a proteja spațiul de relaxare exterior dar și de a spori durata de utilizare a terasei pe parcursul unui an. Montarea unei astfel de verande nu este un proces greu însă poate cauza mici dureri de cap. Dacă vă doriți să obțineți un rezultat perfect într-un timp foarte scurt atunci nu trebuie să ezitați să solicitați ajutorul nostru. Echipa noastră TechXsteel vă pune la dispoziție verande pentru terasă calitative, moderne și rezistente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *