Verande aluminiu: cum se întreține un astfel de mecanism? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Verandele folosite pentru acoperirea spațiilor exterioare sunt modalități moderne de a proteja și a înfrumuseța spațiul exterior, sunt compatibile cu locuințele amenajate în stil clasic, modern sau industrial și se pot integra rapid în structura construcției inițiale. Aceste soluții de acoperire modernă sunt din ce în ce mai întâlnite în zilele noastre mai ales în cazul persoanelor care beneficiază de curte sau grădină.

Aceste modalități pe care noi le numim generic verande aluminiu oferă o serie importantă de avantaje oricărei persoane. Sunt concepute special pentru a ușura traiul de zi cu zi și pentru a maximiza confortul pe cât de mult posibil. Montarea acestora este un proces simplu care poate fi realizat chiar de către tine sau de către o firmă specializată. Acest aspect este valabil și pentru demontarea sau schimbarea verandelor în timp.

Cum se întreține un astfel de mecanism?

Dacă am stabilit deja că montarea nu este un proces dificil putem vorbi acum și despre întreținerea acestor verande aluminiu. Având în vedere că sunt o investiție pe termen lung, trebuie să luăm în calcul că la un moment dat vor necesita un proces de întreținere și curățare. Vestea cea bună este că nu aveți nevoie de o firmă specializată care să se ocupe de acest proces deoarece puteți face chiar voi toată treaba.

Pentru ca procesul de curățare și întreținere să fie făcut corect este important să ținem cont întotdeauna de materialul din care veranda este confecționată. În cazul verandelor oferite de noi este vorba de o combinație între aluminiu și sticlă, luând în calcul atât cadrul metalic, cât și pereții.

De regulă, întreținerea verandei se realizează de două ori pe an, însă procesul de curățare poate fi mai des în funcție de condițiile meteo, dar și de zona rezidențială. Ce este important este faptul că procesul de curățare este foarte simplu și implică 3 etape:

  1. Spălarea suprafețelor cu săpun.

Atât geamul, cât și cadrul metalic pot fi spălate cu săpun folosind un burete moale și apă caldă. Săpunul folosit poate fi chiar săpun lichid de spălat vase deoarece nu afectează structura și nu lasă urme pe suprafețe. Tot ce trebuie să faceți este să frecați ușor suprafețele și să lăsați totul 2-3 minute să acționeze.

  1. Clătirea suprafețelor cu apă.

Pentru acest pas puteți folosi chiar furtunul de grădină pentru a îndepărta cât mai mult săpunul de pe suprafețe. Clătirea cu apă rece nu va afecta veranda, deci nu trebuie să vă faceți griji din acest punct de vedere.

  1. Ștergerea suprafețelor cu o cârpă.

Nu este obligatoriu acest pas, însă este recomandat mai ales dacă temperaturile de afară nu sunt foarte ridicate. Este indicat să folosiți o cârpă moale care să nu zgârie suprafețele.

Aceștia sunt pașii pentru curățarea unor verande aluminiu, iar pentru întreținere procesul este, de asemenea, destul de simplu. Întreținerea se face o dată pe an sau mai târziu și se realizează pentru păstrarea structurii în stare cât mai bună. Pentru elementele metalice se folosește un lac special care ține departe rugina și păstrează culoarea în starea sa inițială. Acest proces se realizează de regulă la începutul verii, atunci când temperaturile sunt prietenoase, dar nu foarte ridicate.

Curățarea este un proces important care face parte din întreținere, iar întreținerea este un proces important care influențează durata de viață a verandei. După cum am menționat și mai sus, ambele procese sunt destul de ușor de realizat și pot fi realizate chiar de tine, însă dacă ai nevoie de ajutor poți apela oricând la o echipă de specialiști. Dacă aveți întrebări legate de toate aceste verande aluminiu vă stăm la dispoziție cu răspunsuri punctuale. Nu ezitați să ne contactați prin intermediul site-ului nostru TechXsteel!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *