Terasă exterioară: ce este bine de știut despre amenajarea de la zero? Află mai multe informații care te-ar putea interesa!

terasă exterioară

În aglomerația și forfota orașului în care trăim, terasa poate deveni propria oază de liniște. Spațiul exterior pe care cu toții îl folosim așa cum ne dorim poate să fie un colț de relaxare de vis dacă ne ocupăm de amenajarea acestuia. Ținând cont de gusturi, dorințe, membrii ai familiei, dar și de spațiu, putem aduce la viață cel mai stilat colț de relaxare care să poarte generic denumirea de terasă exterioară.

Pentru a putea obține un astfel de spațiu personal este nevoie de un proces de amenajare care implică trei etape: proiectarea, construirea și amenajarea. Prin urmarea acestor etape vom putea să construim propria terasă de la zero astfel încât să putem obține locul mult visat într-un timp relativ scurt.

Ce implică etapa de proiectare?

Este prima etapă din construirea unei terase și este deci cea mai importantă. Aceasta este etapa în care fiecare își exprimă dorințele referitoare la spațiul exterior și totodată este momentul când se conturează în minte terasa visurilor. Forma, arhitectura, culorile, decorul, dimensiunea, toate acestea se stabilesc în etapa de proiectare.

Fiind prima etapă, acesta este momentul în care trebuie să ne răspundem la întrebarea “Cum o să utilizăm terasa?”. Este o întrebare esențială care ne ghidează spre direcția potrivită, indiferent care ar fi răspunsul acesteia. Dacă ne dorim să obținem o terasă superbă, dar complet funcțională atunci nu trebuie să uităm să ne adresăm această întrebare.

Ce implică etapa de construire?

După ce planul de proiect a fost foarte bine stabilit, putem trece la construirea efectivă a terasei. Aceasta este etapa în care totul prinde contur, terasa începe pas cu pas să capete forma finală, iar nevoia de modificări începe să se observe. În această etapă încă se mai pot schimba planurile, în funcție de specificațiile locului, dar și de preferințe.

O terasă exterioară se construiește întotdeauna de sus în jos, adică primul element care se poziționează este podeaua. Baza terasei se obține din diverse materiale: beton, lemn, piatră, marmură, pietriș, cărămidă, gresie, etc. Există o mulțime de materiale și texturi pe care le putem folosi pentru podeaua terasei, însă trebuie să ținem cont de durabilitate în momentul în care facem alegerea. Odată cu amenajarea podelei se delimitează și dimensiunea și forma terasei.

După ce fundația și podeaua sunt finalizate, putem trece la următoarea etapă de construire dacă este cazul. Mulți oameni optează pentru acoperirea terasei pentru rezistența îndelungată a acesteia, iar poziționarea acoperișului este următorul pas. Acesta se poziționează cu ajutorul unor stâlpi de susținere realizați din materialul preferat. Atât acoperișul, cât și stâlpii pot fi realizați din lemn sau metal.

Ce implică etapa de amenajare?

Este ultima etapă din construirea unei terase și vizează tot ceea ce ține de estetică. După ce terasa este finalizată și pregătită pentru folosire, este nevoie de acest proces de amenajare. Amenajarea presupune alegerea pieselor de mobilier, a culorilor și a obiectelor de decor. Acesta este momentul în care spațiul terasei este ocupat cu tot felul de obiecte menite să ofere comoditate și bun gust. Pentru o terasă exterioară puteți alege set de masă, canapea și scaune, balansoar, hamac, șezlonguri, saltele și multe alte obiecte care să vă aducă la viață terasa mult visată.

Pentru ca terasa să prindă conturul mult dorit este foarte importantă respectarea acestor etape. Vă puteți construi această terasă pe cont propriu sau puteți solicita ajutorul unor specialiști pentru a obține rezultatul mult mai rapid. Noi ne ocupăm de construirea teraselor de la zero și vă punem la dispoziție piese de mobilier moderne și rezistente, dar și verande pentru acoperirea teraselor, din aluminiu. Ne plac terasele moderne și stilate și ne face mare plăcere să aducem la viață cele mai ample dorințe ale voastre. Dacă vrei să beneficiezi de ajutorul nostru, atunci ne poți contacta prin intermediul site-ului TechXsteel. Tot acolo poți studia și catalogul nostru de produse care vor oferi eleganță terasei tale.

 

postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *