Spațiul industrial: care sunt avantajele compartimentării interioare? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Orice spațiu generos din punct de vedere dimensional are avantajul că poate fi împărțit în mai multe zone de lucru sau spații mai mici. Acest aspect se întâlnește cel mai frecvent în cazul spațiilor industriale acolo unde atât suprafața, cât și înălțimea pot atinge dimensiuni uimitoare.

Cu ajutorul procesului de compartimentare interioară, astfel de spații își pot schimba utilitatea, devenind mai numeroase, mai variate și mai folositoare. Ce poate fi mai folositor decât un spațiu industrial imens? Ei bine, două spații industriale mai mici. De ce? Pentru că pot fi folosite pentru activități diferite, iar în felul acesta spațiul industrial va fi folosit la întreaga sa capacitate, mai ales dacă discutăm despre compartimentarea pe înălțime.

Cum poate fi compartimentat un spațiu industrial?

Spațiul industrial poate fi compartimentat în cel puțin două spații distincte. Pentru o astfel de încăpere, se poate realiza atât compartimentarea suprafeței, cât și compartimentarea spațiului pe înălțime, dacă încăperea permite acest lucru.

Dacă dețineți un spațiu industrial foarte mare și vă gândiți la o reamenajare extrem de utilă, atunci compartimentarea este cea mai potrivită modalitate pentru a obține un rezultat satisfăcător. Procesul de compartimentare interioară nu este foarte dificil, însă este indicat să se realizeze sub îndrumarea unor specialiști.

Iată care sunt pașii compartimentării interioare:

  1. Conturarea planului de proiect.

Primul pas și cel mai important este conturarea unui plan foarte bine implementat. Aceasta este etapa în care sunt exprimate nevoile și dorințele referitoare la spațiul disponibil. În funcție de acestea, se realizează planul pe care îl vei urma pe parcursul procesului. În plan trebuiesc luate în calcul toate elementele care ar putea afecta rezultatul final, dar și toate nevoile care trebuiesc satisfăcute.

Tot la acest pas, trebuie să stabiliți ce materiale doriți să folosiți pentru compartimentare. Dacă se face compartimentare pe înălțime puteți opta pentru mezanin, iar dacă se face compartimentare pe suprafață puteți opta pentru aluminiu, sticlă, lemn sau alte materiale potrivite.

  1. Realizarea măsurătorilor.

Al doilea pas presupune stabilirea dimensiunilor exacte pentru procesul de compartimentare. Aici sunt necesare foarte multe măsurători pentru a putea stabili materialele necesare dar și cantitatea acestora. Odată cu finalizarea acestui pas, planul de compartimentare este finalizat.

  1. Fixarea structurii.

Structura este, de regulă, realizată din oțel sau aluminiu și este foarte rezistentă. Se fixează înaintea procesului de compartimentare pentru a delimita foarte bine viitoarele spații industriale. Această structură este văzută ca fiind un schelet care împarte spațiul industrial conform planului stabilit.

  1. Poziționarea plăcilor finale.

După ce scheletul metalic a fost fixat conform planului, pot fi poziționate și plăcile finale fie că este vorba de mezanin, sticlă, lemn sau alte materiale. Acesta este pasul în care rezultatul final prinde, cu adevărat, contur. Spațiile compartimentate sunt vizibile, însă vor putea fi utilizate după ce vor fi amenajate și curățate.

Compartimentarea este cea care poate oferi mai multă funcționalitate unui spațiu industrial. Deși nu este un proces foarte dificil, este recomandat să se solicite ajutorul unei echipe de specialiști. Dacă este vorba despre compartimentarea pe înălțime, echipa de specialiști este și mai importantă, fiind vorba despre conturarea unui nou etaj. Spațiul dispus pe două nivele este foarte practic însă necesită mai multă atenție.

Dacă sunteți pe cale să oferiți o altă imagine pentru spațiul industrial, nu ezitați să cereți sprijinul echipei TechXsteel. Aceștia sunt specializați pe compartimentarea interioară și folosesc cele mai noi tehnologii pentru a transforma visele voastre în realitate. Aceștia vă pun la dispoziție posibilitatea de a compartimenta încăperea cu mezanin, un material foarte rezistent și ușor de montat. Echipa TechXsteel vă poate compartimenta spațiul pe înălțime extrem de rapid și sigur. Veți obține niște spații compartimentate foarte rezistente și extrem de practice în spațiul industrial.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *