rafturi de depozitare

rafturi de depozitare

Rafturile de depozitare stocuri sunt elemente esențiale pentru a organiza și gestiona eficient spațiile de depozitare din zonele mari de lucru. Acestea sunt utilizate pentru a stoca produsele și materialele într-un mod structurat, permițând astfel accesul ușor și rapid la aceste mărfuri.

Există o varietate de opțiuni pentru rafturile de depozitare, în funcție de necesitățile specifice ale spațiului de depozitare și de produsele sau materialele care trebuie stocate. În ceea ce privește zonele mari de lucru există mai multe tipuri de rafturi de depozitare care pot fi utilizate.

 

Rafturile metalice cu polițe

 

Rafturile metalice cu polițe sunt structuri metalice astfel proiectate pentru a organzia și stoca o cantitate mare de obiecte. Acestea pot fi montate în maxim 30 de minute. În același timp, au un aspect frumos și este indicat să fie ancorate direct pe perete, iar greutatea obiectelor care vor fi organizate pe acestea să fie distribuită pe toată suprafața în mod uniform.

Aceste rafturi depozitare stocuri sunt ușor de asamblat și de relocat în zonele de lucru.

Rafturile metalice cu polițe sunt folosite în diferite medii, cum ar fi depozite, hale industriale, biouri, arhive etc. În ceea ce privește zona industrială, rafturile metalice cu polițe sunt folosite pentru a organiza paleți cu mărfuri, cutii sau alte obiecte grele.

 

Rafturi pentru paleți

 

Rafturile pentru paleți sunt cele mai populare și versatile opțiuni pentru depozitare în zonele mari de lucru. Aceste rafturi pentru paleți au ca și componente lateralele și grinzile (sau traversele), iar o laterală este formată din 2 stâlpi prinși între ei. Stâlpii oferă o capacitate de încărcare de mare rezistență, iar grinzile, disponibile în diverse grosimi, se montează pe laterale cu ajutorul unor știfturi pentru a se evita mișcarea pe verticală. Rafturile pentru paleți sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni și greutăți astfel încât să se poată adapta oricărei nevoi de depozitare. Aceste rafturi depozitare stocuri sunt potrivite pentru toate tipurile de paleți, prin urmare, pot fi folosite toate genurile de stivuitoare.

Totodată, rafturile pentru paleți se pot achiziționa în două variante: mobile sau fixe, astfel pot fi întrebuințate cu succes în funcție de nevoile de depozitare, deoarece maximizează spațiul disponibil.

Un alt avantaj major al acestor rafturi de depozitare este acela că pot fi configurate astfel încât să se potrivească spațiului disponibil, dar și cu necesitățile de încărcare sau descărcare a mărfurilor. De exemplu, aceste rafturi pot fi instalate pe un singur sau pe mai multe niveluri, în funcție de înălțimea depozitului și de mărimea paleților.

Acest tip de rafturi sunt ideale pentru zonele mari de lucru care necesită acces la produsele sau materialele stocate în diferite locuri ale halei. Aceste rafturi de depozitare sunt adesea folosite în depozitele de logistică în care se manipulează produsele și materialele în mod frecvent. În general, rafturile pentru paleți sunt potrivite pentru industria farmaceutică și retail, sau alte domenii care necesită o stocare și o organizare eficientă a mărfurilor.

Rafturi cantilever

 

Rafturile cantilever sunt ideale pentru stocarea obiectelor lungi și grele, cum ar fi țevi, conducte sau grinzi. Acestea reprezintă un sistem de stâlpi verticali și brațe orizontale care se extind în afara stâlpilor, permițând astfel stocarea obiectelor lungi și grele într-un mod sigur și accesibil.

 

Rafturi cu sertare

 

Rafturile cu sertare sunt soluții ideale pentru stocarea obiectelor mici, cum ar fi componente electronice sau piese de schimb. Acestea constau dintr-un sistem de sertare glisante, plasate pe șine, care permit accesul rapid la obiectele stocate. Rafturile cu sertare sunt ideale pentru organizarea și gestionarea eficientă a obiectelor mici, care altfel ar fi dificil de găsit și accesat într-un spațiu mare de depozitare.

 

În concluzie, rafturile de depozitare sunt esențiale pentru orice spațiu  de lucru, permițând astfel o organizare adecvată a produselor și a materialelor stocate prin scurtarea timpului petrecut în căutarea și sortarea  acestora.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *