Mezanine: de ce este soluția optimă pentru compartimentarea interioară? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

mezanine

Există o mulțime de spații foarte înalte pe care oamenii le folosesc în activitățile lor de zi cu zi. Putem discuta atât despre spațiile industriale folosite în procesele de producție sau depozitare, cât și despre spațiile locuibile ale căror înălțimi permit mai mult de atât. Halele, fabricile și depozitele sunt cele mai întâlnite spații ale căror înălțimi sunt mult peste conformația corpului nostru. Acestea, dar și altele sunt eligibile pentru procesul de compartimentare.

Dacă nu ați auzit până acum despre procesul de compartimentare ar fi bine să aflați faptul că face referire la împărțirea eficientă a unui spațiu. În cele ce urmează vom discuta despre compartimentarea pe înălțime, o tehnică din ce în ce mai întâlnită în zilele noastre.

Cum se poate realiza compartimentarea pe înălțime?

Spațiul pe care îl deținem trebuie să fie utilizat întotdeauna la capacitatea sa maximă, indiferent ce dimensiuni ar avea. Acest aspect se aplică cu atât mai mult cu cât este vorba despre spațiile industriale care au ca scop desfășurarea unor activități importante pentru o anumită industrie. Cea mai bună metodă pentru a atinge acest nivel, este compartimentarea pe înălțime.

Acest proces este destul de simplu și se realizează cu ajutorul acestor mezanine. Este un concept apărut și dezvoltat pe teritoriul Țărilor Nordice, concept ce s-a extins rapid și în Europa, inclusiv în țara noastră. Tehnologia folosită este de ultimă generație, iar acest aspect garantează eficiența procesului.

Mezanin-ul face referire la podeaua de deasupra parterului care va deveni mai apoi tavanul parterului și podeaua etajului următor. Acest tip de podea se realizează din fier fiind necesară construirea unui schelet metalic care să susțină partea superioară a încăperii. Cu ajutorul acestui mecanism, încăperea este împărțită în două spații distincte care poartă denumirea de spații compartimentate. Cu alte cuvinte, dacă deții o încăpere înaltă o poți transforma instant în două încăperi separate care să deservească fie pentru aceeași întrebuințare, fie pentru întrebuințări diferite.

Acest proces de compartimentare se realizează în urma unor măsurători precise, sub îndrumarea unui consultant specializat. Chiar dacă mezaninul se montează într-un timp foarte scurt este nevoie de un plan foarte bine organizat înainte de începerea procesului. Cu ajutorul unui consultant vei reuși să găsești soluții rapide și potrivite pentru nevoile tale, astfel încât rezultatul final să fie exact ceea ce îți dorești.

După ce planul tău de compartimentare este finalizat, în câteva zile te vei putea bucura de noul stil de amenajare al încăperii. Imediat ce proiectul este finalizat vei putea începe să îți desfășori activitatea în noile încăperi, după bunul plac. Vei observa imediat că spațiul este împărțit mult mai util și că funcționalitatea fiecărei zone a crescut imediat.

Compartimentarea cu mezanine se poate aplica și asupra locuințelor. Dacă dețineți o cameră foarte înaltă și vă doriți să o folosiți din plin, atunci puteți opta pentru acest proces cu scopul de a obține două spații diferite. Doar în felul acesta partea superioară a încăperii va putea fi utilizată în adevăratul sens al cuvântului.

Chiar dacă este realizat din metal, mezaninul se încadrează foarte bine atât în spațiile industriale, cât și în locuințele moderne. Structura sa poate fi vopsită și decorată astfel încât să se integreze în design-ul locuinței fără să arate inestetic. Dacă încăperea este amenajată pe baza stilului arhitectural industrial, atunci nu trebuie să vă faceți nici cea mai mică problemă. Se va potrivi mai bine decât v-ați putea aștepta.

Dacă ești de părere că spațiul tău necesită o schimbare de acest tip, atunci nu ezita să soliciți ajutorul echipei TechXsteel. Aceasta beneficiază de consultanți experți în montarea acestor mezanine și totodată îți pun la dispoziție cele mai moderne și mai rezistente structuri metalice pentru clădirea ta. Va fi alegerea pe care nu o vei putea regreta niciodată!

postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *