Mezaninul este un ansamblu, adesea metalic, prin care se formează un etaj suplimentar între podeaua unei clădiri și partea de acoperiș. Există forme și modele de mezanine diverse, în funcție de scopul în care sunt folosite, industrial sau rezidențial.

Scopurile în care pot fi folosite mezaninele: industrial și rezidențial.

Industrial, ele pot fi folosite pentru a creea o zonă de birouri sau pentru a forma spații de depozitare însoțite de rafturi – rafturile sunt folosite pentru o organizare și mai bună a depozitului. Se mai pot forma și spații pentru angajați cu diverse destinații, așa cum sunt sălile de luat masa, sălile de conferințe, spațiile pentru odihnă sau ședințele.

Mezaninele pot fi utilizate pe toată suprafața depozitului, profitând la maxim de spațiu pe înălțimea construcției sau, în funcție de nevoi, pot fi amplasate pe o bucată mai mică  din clădire.

În spațiile rezidențiale, mezaninul este amplasat și, ulterior, mascat, pentru a păstra aspectul frumos al unei camere. Există și modele de mezanine cu un aspect elegant, care pot fi păstrate ca atare, fără mascare.

Mezaninul este adesea folosit în garsoniere sau pentru casele în care locuiesc mulți oameni, iar camerele nu sunt suficiente.

În garsonierele cu tavan înalt se creează o cameră suplimentară. Partea de jos rămâne un open space care preia rolul unei zone de odihnă, zonă de luat masa și bucătărie, în același timp. În partea de sus se formează, de cele mai multe ori, dormitorul. Chiar dacă este de dimensiuni mici, va permite amplasarea cel puțin a unui pat cu noptieră, a unei biblioteci mici și a unui dressing.

În dormitoarele mici, mezaninul împarte camera în două. Paturile sunt amplasate pe mezanin, iar partea de dedesubt rămâne pentru integrarea unor dulapuri. Biroul va încăpea și el în partea de jos, la baza scărilor de acces către pat.

Astfel, rămâne loc suficient pentru mișcare și nu te mai simți ca într-o cutie.

De ce să alegi mezaninele și nu o altă metodă de compartimentare?

Mezaninele sunt practice și prezintă muliple beneficii:

  • se montează rapid
  • sunt o soluție modernă, adoptată de țările dezvoltate
  • procesul de montare nu creează mizerie și praf în exces
  • au o rezistență și durabilitate mare
  • stâlpii de susținere nu ocupă mult spațiu în partea de jos – s-a mizat pe materiale de calitate, pentru a nu fi nevoie de stâlpi foarte groși; totuși, dacă greutatea susținută va fi mare, ei vor fi amplasați la o distanță mai mică unii față de alții
  • prezintă siguranță : nu doar datorită materialelor folosite, cât și datorită modului în care sunt proiectate – cu balustrade de-a lungul întregului ansamblu
  • sunt ușor de demontat dacă trebuie să schimbi locația depozitului

Scopul mezaninelor este de a împărți mai bine spațiul pe zone și de a profita din plin de fiecare metru prezent în clădire, fie că este vorba de o locuință, hală sau depozit. Așadar, reprezintă o obțiune bună, fără a fi envoie de investiții prea mari.

            De ce contactezi TechXSteel pentru construirea unor mezanine?

            TechXSteel a ales să respecte fiecare client, motiv pentru care am preluat tehnologii moderne, aplicate de țări precum Olanda, loc în care deja și-au dovedit pe deplin utilitatea.

Serviciile pe care le punem la dispoziție sunt complete, astfel rezultatul va fi unul foarte bun. Ne vom ocupa de măsurători, selecția produselor – cu sfaturi și propuneri personalizate din partea noastră, inginerie – mereu de calitate, montaj – întotdeauna rapid, dar și de verficări tehnice sau servisare, la nevoie.

Prețurile propuse vor fi dintre cele mai corecte, păstrând calitatea produselor și a serviciilor. Vom include în preț toate cele menționate anterior, dar vom pune, în același timp, preț pe calitatea materiei prime și pe a costurilor, cu întregul proces de fabricație.

Sperăm să vedeți o opțiune bună în noi și suntem siguri că nu vă vom dezamăgi. Așteptăm să ne contactați, apoi noi vom veni cu un plan de bătaie bine pus la punct și o lucrare de excepție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *