De ce să îți faci o terasă

Amenajarea unei grădini necesită tot la fel de multă atenție ca decorarea interioară a unei case. Grădina reușește să integreze casa într-o imagine fantastică dacă piesele de mobilier pentru exterior sunt alese cu grijă.

Pentru a-ți creea un spațiu de vis poți să apelezi la o serie de soluții moderne de amenajare exterioară. Construirea unei terase poate să fie alegerea ideală pentru a obțiune un spațiu suplimentar de recreere.

O terasă reușește să mărească spațiul din interiorul casei tale, fiind ca o anexă a clădirii deja existente. Ea va transforma spațiul într-o zonă de transfer dintre casa și grădina ta. Va ajuta, deci, și la menținerea unei temperaturi și umidități mai bune în încăperile care au peretele comun cu terasa.

În același timp, poate fi poziționată și separat, făcând o cale de acces cu ajutorul unor pavaje în aceleași tonuri cu acoperișul casei și terasa.

Ce terasă alegi

TechXSteel pune la dispoziție terase elegante, din aluminiu. Ele păstrează un design minimalist, putând fi achiziționate modele de amplasamente în nuanțe de bej sau negru. Terasa poate avea un design divers, sofisticat sau clasic.

O terasă cu lamele este una dintre variante. Ea te protejează de vremea rea, fiind rezistentă la schimbările de temperatură. În același timp, îți păstrează o vizibilitate mare asupra grădinii, pentru un mediu cât mai natural și aerisit.

O altă alternativă de a-ți amenaja grădina o reprezintă terasa de aluminiu cu acoperiș de sticlă.

Acoperișul poate fi transparent sau poți alege un model opac. Modelul opac va fi util în zilele foarte senine, pentru a vă feri de soarele puternic și căldura verii. La acest tip de terasă, se pot atașa și pereți de sticlă glisanți. Sunt soluția ideală în cazul unor ploi și te vor ajuta să te bucuri de aer curat chiar și în cele mai urâte zile.

Pereții de sticlă glisanți nu formează un etanș complet al spațiului, deci permit pătrunderea aerului.. Poți alege pereți fumurii care, în zilele toride, nu permit soarelui să vă deranjeze.

Având o terasă cu pereți glisanți din sticlă, vei avea vizibilitate în exterior în orice moment. Dacă terasa este plasată pe un perete de-al casei, aceasta nu va împiedica pătrunderea luminii în locuință.

O ultimă opțiune care credem că este foarte elegantă implică folosirea unui cadru metalic, cu o banda led pe toată marginea acoperișului. Ledurile vor oferi lumina necesară unei discuții de seară, fără a fi necesare alte corpuri de iluminat. Acoperișul poate fi unul glisant, ce vă va feri de ploaie. Totodată, terasei i se poate adăuga și un gard cu placaj din lemn de mici dimensiuni, pentru o protecție suplimentară și un design elegant.

 

Cum amenajezi o terasă

Pentru anotimpurile reci, poți alege încălzitoare pentru terasă, pe gaz sau electrice. În acest fel, te vei bucura chiar și în cele mai răcoroase zile de spațiul tău de relaxare. Sunt prezente pe piață o mulțime de modele care pot păstra eleganța și căldura spațiului în care sunt integrate.

La terasele cu lamele ai ca opțiune să agăți ghirlande luminoase pentru a da căldură spațiului. Dacă vrei să ai un plus de verdeață în grădina ta, poți opta chiar pentru niște plante suspendate.

Mobilierul trebuie să fie destul de simplu, practic, rezistent și primitor. Nefiind permanent un mediu cald sau uscat, este necesar ca materialele să fie alese cu grijă. Aluminiul, fierul și lemnul tratat pentru a fi plasat în exterior sunt materialele cele mai potrivite.

Pentru un plus de confort poți alege canapele, ori cadre metalice cu saltele și perne din material textil care se curăță ușor. O măsuță este și ea indispensabilă într-un astfel de spațiu. Ea trebuie să fie asemănătoare meselor de interior de cafea ca înălțime, însă designul poate fi diferit.

Puteți să apelați și la un mobilier din ratan, cu care merg foarte bine perne colorate de dimensiuni diferite sau pături călduroase.  

 

Acestea fiind spuse, sperăm ca spațiul recent amenajat să vă ajute să vă relaxați cât se poate de mult.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *