Dacă dispui de un mezanin la etajul casei tale și îți place să citești sau să te distrezi cu prietenii, acesta poate fi un loc perfect pentru petrecerea timpului liber. Mezaninele sunt spații excelente pentru a crea o astfel de zonă de relaxare sau un colț personal de lectură.

De aceea, îți vom oferi câteva sfaturi utile despre cum să obții o amenajare mezanin etaj foarte atractivă, dar și funcțională, altfel spus perfectă pentru zilele toride de vară sau iernile friguroase și nesfârșite.

Iată câteva aspecte care te vor ajuta să transformi o cameră plictisitoare și fără rost într-una colorată și plină de distracție:

Planifică în detaliu spațiul pe care vrei să-l folosești

Începe prin a-ți planifica spațiul din mezanin. Măsoară suprafața pentru a ști cât de mult spațiu disponibil ai și încearcă să te gândești la obiectivele tale – vrei să creezi un colț de citit confortabil sau să amenajezi un spațiu pentru jocuri și distracție, deoarece  fiecare obiectiv va necesita mobilier diferit, dar și alte elemente importante, cum ar fi o lumină mai puternică sau un spațiu mai generos.

Alege mobilierul potrivit

Pentru a crea o zonă de citit confortabilă și relaxantă, ai nevoie și de un mobilier adecvat. Astfel, o canapea sau un fotoliu confortabil poate fi o alegere excelentă pentru a te relaxa și pentru a-ți petrece timpul citind. Pe de altă parte, dacă dorești să creezi un spațiu de joc, este mai potrivit să alegi mese sau scaune pe care le poți muta și depozita cu ușurință.

Asigură-te că ai lumină adecvată

O lumină adecvată este cheia pentru a crea un colț de lectură confortabil. Așadar, asigură-te că ai suficientă lumină pentru a putea citi cu ușurință. Prin urmare, o lampă de citit cu braț ajustabil poate fi o alegere excelentă pentru a obține lumină suplimentară. Totodată, dacă dorești să amenajezi un spațiu de joc, poți adăuga o sursă de lumină colorată sau ghirlande decorative.

Decorează camera cu gust

Adaugă câteva elemente de decor pentru a crea o atmosferă confortabilă și personală. Pernele decorative, plantele sau tablourile pot fi accesorii excelente în amenajarea camerei. Prin urmare, folosește culori și texturi care să se potrivească cu personalitatea ta și care să creeze un mediu prietenos și plăcut.

Asigură-te că ai spațiu de depozitare adecvat

O depozitare adecvată este esențială pentru a păstra spațiul ordonat și organizat. Astfel, poți integra în această amenajare mezanin etaj diferite rafturi de depozitare pe care să le poți folosi pentru a aranja cărțile sau pentru oricare alte obiecte. Totodată, aceste rafturi de depozitare sunt o alegere excelentă pentru a-ți expune colecția de cărți și pentru a adăuga un plus de personalitate spațiului alocat.

Iată două idei originale de amenajare a unui mezanin la etaj:

Bibliotecă în formă de labirint

Pentru a obține o astfel de bibliotecă folosește rafturi de depozitare. Aceste rafturi vor fi așezate în forma unui labirint, cu căi întortocheate care vor ghida cititorul prin întreaga colecție de cărți – fii inventiv! În loc de scaune, folosește pufuri confortabile pe care le vei așeza pe podea. Acest design va crea o zonă confortabilă de relaxare și de lectură, perfectă pentru iubitorii de cărți.

Atelier de artă

Dacă tu și prietenii tăi sunteți  iubitori de artă, puteți realiza o amenajare de mezanin etaj prin adăugarea unor mese de lucru, scaune confortabile, dar și o varietate de ustensile de pictură. În plus, poți adăuga și o mică galerie de artă de perete pentru a expune lucrările finalizate.

 

În concluzie, transformarea unui mezanin la etaj într-un spațiu pentru citit sau alte activități care îți plac  poate fi un proiect distractiv și plăcut, dar, în același timp, și foarte practic.

 

 

 

postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *