Terasă exterioară: ce presupune proiectarea acesteia? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Fie că locuiești la casă sau la bloc, terasa ar putea deveni propria oază de relaxare. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți oameni caută locuințe care să aibă curte sau terasă exterioară, fiind conștienți de importanța liniștii și relaxării după o zi solicitantă la locul de muncă. Chiar dacă în primele momente după mutare, spațiul liber din exteriorul locuinței poate părea un spațiu inutil și imposibil de animat, există totuși multe variante prin care acesta poate prinde viață, fiind folosit la capacitatea sa maximă.

Terasele sunt cele mai apreciate zone de relaxare din toate curțile și pot deveni foarte rapid zona ideală de servit cafeaua. Cu puțină creativitate și implicare putem obține o terasă modernă, asociată vieții cotidiene, extrem de confortabilă în același timp. Totul depinde de modalitatea de proiectare și amenajare a acesteia.

Care sunt pașii proiectării unei terase exterioare?

Cu siguranță ne dorim cu toții genul acela de terasă exterioară pe care îl vedem în filme, unde putem petrece timp de calitate alături de persoanele dragi. Obținerea terasei dorite nu este un proces imposibil, însă necesită parcurgerea unor pași importanți. Haideți să vedem împreună care sunt cei 5 pași esențiali pentru proiectarea terasei mult visate.

 1. Stabilirea bugetului.

Amenajarea unei terase presupune anumite costuri pentru materiale, dar și pentru obiectele decorative finale. Este foarte important să stabilim de la bun început bugetul pe care dorim să îl alocăm, ca să putem lua următoarele decizii în concordanță cu acesta. Cu cât o terasă este mai mare, cu atât implică costuri mai mari.

 1. Alegerea locului, dimensiunii și formei potrivite.

Dacă dispui de un spațiu exterior mare este foarte important să te hotărăști unde ți-ar plăcea cel mai mult să fie amplasată terasa. Poate că vrei o terasă pe colț sau poate că vrei ca terasa să fie amplasată central, astfel încât să fie în centrul atenției. Acest aspect este foarte important și tocmai de aceea este chiar primul pas practic în amenajarea unei terase.

După ce te-ai decis unde vrei să fie amplasată această terasă exterioară, trebuie să decizi și dimensiunea și forma terasei. În felul acesta vei putea stabili care sunt materialele necesare, dar și cantitățile optime pentru finalizarea terasei.

 1. Pregătirea pământului sau zonei selectate.

Pentru amenajarea unei terase este foarte important ca pământul pe care urmează să fie amplasată terasa să fie curat. Acest proces presupune îndepărtarea buruienilor, plantelor, ierburilor și pietrelor dacă există. Pământul din curte trebuie netezit și nivelat foarte bine, astfel încât să nu afecteze cu nimic viitoarea fundație a terasei.

 1. Turnarea fundației.

Fundația este baza oricărei terase, iar tocmai de aceea trebuie tratată cu foarte multă responsabilitate. Pentru ca fundația să reziste și să fie calitativă, este nevoie de realizarea unui cofraj înainte de turnarea betonului. Cofrajul oferă stabilitate și va împiedica creșterea plantelor pe solul respectiv, deoarece betonul turnat se poziționează după un șablon foarte bine implementat. Tipul de fundație trebuie ales cu foarte mare atenție în funcție de tipul de sol din curte.

 1. Finisarea și decorarea terasei.

După ce fundația este perfect uscată, puteți începe să amenajați podeaua finală a terasei și să decorați spațiul după bunul plac. Obiectele de mobilier, accesoriile, dar și acoperișul sunt elementele importante pentru obținerea terasei mult dorite. Puteți decora totul exact așa cum vă doriți, astfel încât rezultatul final să fie pe gustul vostru. Dacă optați și pentru acoperiș pentru următoarea terasă va fi necesar să alegeți și pentru acesta specificațiile potrivite.

Proiect terasa exterioara cu success

Proiectarea unei terase nu este un proces imposibil însă este posibil să stârnească dureri de cap până la obținerea rezultatului final. Puteți realiza întregul proces pe cont propriu sau puteți apela la ajutorul unei firme specializate care vă poate aduce la viață terasa mult dorită. TechXsteel vă poate ajuta pentru proiectarea celor mai uimitoare terase într-un timp foarte scurt. Dacă doriți să beneficiați de ajutorul specialiștilor de la TechXsteel, trebuie să știți că vă pot construi o terasă exterioară de la 0, extrem de rapid, astfel încât să te poți bucura de noia ta terasă cât mai repede posibil. Nu ezita să apelezi la această firmă dacă ești nerăbdător să îți bei prima cafea pe terasă! Sunt din aluminiu și poartă semnătura unui brand de 5 stele: TechXsteel.

Obțineți răspunsuri la toate întrebările pe care le puteți avea.

Vă vom răspunde la orice întrebare pe care o aveți despre produsele noastre de luni până vineri de la 09:00 la 16:00.

FORMULAR CONTACT

Completează formularul de mai jos și vei fi contactat în scurt timp de către specialiștii noștri. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

  DATE CONTACT

  Mobil: 0762 083 913
  Email:  office@techxsteel.ro

  Consultanță telefonică
  Luni-Vineri: 08:00-17:00

  Adresă showoroom: 8099 str. Stefan cel Mare 193, Sibiu, România.

  postări asemănatoare

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *