În ultimii ani, tot mai mulți proprietari de businessuri în domeniul industrial  construiesc hale eco-friendly pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător și pentru a economisi bani pe termen lung. Dacă sunteți interesați să construiți o hală industrială care să îndeplinească aceste criterii, iată câteva sfaturi utile pentru a începe.

 

hala

Planificați în amănunt proiectul

Înainte de a începe să construiți, asigurați-vă că aveți un plan bine pus la punct. În mod ideal, ar trebui să apelați la o echipă de specialiști care să vă ajute să realizați un plan detaliat pentru hala industrială.

 

Alegeți materiale durabile și sustenabile

Atunci când construiți o hală industrială eco-friendly este important să alegeți materiale durabile și sustenabile. În acest fel, nu numai că veți reduce impactul asupra mediului, ci veți economisi și bani pe termen lung. Materialele ecologice pot include lemn provenit din silvicultura sustenabilă, dar și beton și oțel reciclat.

 

Utilizați energie regenerabilă

O altă modalitate eco-friendly este să folosiți energie regenerabilă. Astfel, panourile solare, turbinele eoliene sau centralele hidroelectrice pot fi utilizate pentru a produce energia necesară pentru hala industrială. În plus, vă puteți instala și baterii de stocare energie pentru momentele în care nu este disponibilă energia regenerabilă.

 

Instalați un sistem de colectare a apei pluviale

Instalarea unui sistem de colectare a apei pluviale vă poate ajuta să economisiți apă și să reduceți facturilor la utilități. Această apă poate fi folosită pentru curățarea halei.

 

Instalați un mezanin

Dacă doriți să economisiți spațiu în hala industrială, amplasați un mezanin. Un mezanin este o structură de construcție care este formată dintr-un schelet din oțel sau beton armat, cu podele intermediare din lemn, oțel sau beton armat, care sunt suspendate între stâlpii sau pereții clădirii. Elementele de fixare pot fi șuruburi, dibluri sau alte dispozitive de fixare.

Acest mezanin este o soluție excelentă pentru depozitarea produselor sau a utilajelor, dar poate fi folosit la fel de bine și pentru amenajarea unor birouri, deoarece veți avea mai mult  spațiu la nivelul solului – această platformă permite crearea unor spații largi fără a fi nevoie de coloane de susținere în mijlocul acestora. În plus, un mezanin poate fi construit din materiale ecologice.

Există o varietate de dimensiuni și finisaje disponibile pentru platformele de tip mezanin. În același timp, dimensiunile pot fi personalizate în funcție de necesitățile specifice ale spațiului și pot varia de la mici platforme care pot fi folosite ca spații pentru birouri, până la platforme mari care pot fi folosite pentru depozitare sau ca zone de lucru.

Finisajele variază de la suprafațe simple din oțel sau lemn, până la finisaje elegante din aluminiu, sticlă sau alte materiale. Mezaninele pot fi, de asemenea, vopsite sau acoperite cu diferite materiale pentru a oferi un aspect personalizat și pentru a se potrivi cu designul general al spațiului. De asemenea, există o gamă largă de accesorii disponibile pentru platformele mezanin, cum ar fi scări, balustrade, uși și ferestre, care pot fi alese în funcție de nevoile și preferințele individuale.

Un alt avantaj important pe care îl oferă acest tip de platformă este acela că izolează foarte bine hala industrială. Astfel, o izolare corespunzătoare ajută la o mai bună economisire a energiei și a banilor. De obicei, costurile sunt destul de mari în ceea ce privește încălzirea și răcirea unei hale industrial; de aceea, o izolare adecvată este esențială deoarece ajută la menținerea unei temperaturi constante, ceea ce înseamnă o reducere considerabilă de costuri.

În concluzie, construcția unei hale industriale eco-friendly este nu doar o soluție prietenoasă cu mediul înconjurător, ci poate reduce considerabil costurile pe termen lung prin folosirea surselor de enegie regenerabilă și prin utilizarea materialelor reciclabile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *