Un mezanin este o soluție eficientă și salvatoare atunci când vine vorba de extinderea spațiului într-o zonă de lucru de dimensiuni mari, cum ar fi o fabrică sau un depozit – dar la fel de bine poate fi construit și într-un imobil de locuit. Această construcție suplimentară este folosită ca spațiu intermediar între podea și tavan, putând fi instalată în interiorul clădirii existente fără a fi necesară construcția unui nou etaj sau adăugarea unei aripi noi de clădire.

Iată câteva motive pentru care un mezanin este o alegere excelentă pentru extinderea spațiului:

Utilizare spațiu vertical

Dacă spațiul orizontal este limitat, mezaninul oferă o soluție excelentă pentru a utiliza înălțimea clădirii. Adăugarea unui nivel suplimentar în interiorul magazinului sau al casei vă permite să profitați la maximum de spațiul disponibil într-un mod eficient. Acest lucru este deosebit de important, mai ales în centrele comerciale, spre exemplu,  unde se pot expune mai multe produse sau se pot crea zone suplimentare pentru clienți.

Flexibilitate în utilizare

Mezaninele pot fi utilizate într-o varietate de moduri, în funcție de necesitățile specifice ale proprietarului. Astfel, acestea pot fi amenajate ca spații de depozitare, birouri, zone de expoziție, săli de sport sau chiar dormitoare suplimentare într-o casă. Această versatilitate face ca mezaninul să fie o soluție adaptabilă la diferite utilități și necesități.

Costuri reduse

În comparație cu construirea unui etaj suplimentar sau adăugarea unei aripi de clădire, construcția unui mezanin este, în general, mult mai avantajoasă, deoarece instalarea unui nivel intermediar permite utilizarea structurii existente a clădirii, reducând astfel costurile asociate cu fundația și structura de rezistență. De asemenea, mezaninul este o soluție mai rapidă și necesită mai puține schimbări în ceea ce privește construcția, ceea ce înseamnă că puteți beneficia de spațiul suplimentar mai rapid, fără a crea mult deranj în timpul procesului de construcție.

Îmbunătățire flux circulație

Mezaninul contribuie la îmbunătățirea fluxului de circulație prin adăugarea unui nivel intermediar. Prin urmare, puteți crea căi de acces suplimentare pentru clienți sau membrii familiei, permițându-le astfel să se deplaseze ușor în diferite zone ale clădirii. Acest avantaj oferă o experiență plăcută pentru clienți și organizează mai bine spațiul de lucru.

Mai jos vă prezentăm câteva idei de mazanine pentru casă foarte versatile și interesante:

Mezanin cu podea transparentă

În loc să optați pentru o podea tradițională din lemn sau beton, puteți crea un mezanin cu podea transparentă din sticlă. Acest tip de mezanin are un aspect modern și unic datorită luminii care pătrunde în spațiul de sub mezanin, creând astfel și mai mult confort, dar și o estetică frumoasă.

Mezanin suspendat

În loc să construiți un mezanin în colțul unei camere, puteți alege să suspendați platforma mezaninului în mijlocul acesteia.  Astfel, veți putea avea o vedere de ansamblu neobstrucționată în jurul mezaninului. Totodată, puteți adăuga balustrade și scări suspendate pentru a completa designul și pentru a asigura accesul în siguranță.

Mezanin cu bibliotecă integrată

Dacă sunteți pasionat de cărți și aveți nevoie de spațiu suplimentar pentru biblioteca personală, puteți construi un mezanin cu rafturi încorporate. Pentru acest lucru   transformați peretele mezaninului într-o bibliotecă impresionantă. Astfel veți  câștiga o soluție practică pentru a vă expune colecția de cărți.

Mezanin multifuncțional

Dacă spațiul din casă, spre exemplu, este limitat, puteți construi un mezanin care să ofere mai multe utilizări. De exemplu, puteți avea un mezanin cu un birou sau o zonă de lucru la nivelul superior, iar la nivelul inferior puteți crea un spațiu de relaxare sau de joacă. Această soluție inteligentă vă permite să vă adaptați nevoilor în funcție de momentul zilei sau de activitatea desfășurată.

Mezanin suspendat în aer liber

Dacă aveți un spațiu exterior generos, puteți opta pentru construirea unui mezanin suspendat în aer liber. Acest tip de mezanin foarte modern  vă permite să creați o terasă suplimentară sau un loc de relaxare cu vedere la grădină sau la peisajul din jur. Și pentru a menține siguranța, adăugati balustrade; astfel veți beneficia de o priveliște panoramică minunată.

 

 

postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *