Construcția unei hale industriale este în general un proces costisitor care poate dura mult timp. Însă, există câteva modalități de a economisi timp și bani pe care este bine să le luați în calcul dacă aveți în plan să amenajați o hală industrială.

Mai jos vă oferim câteva sfaturi care vă vor ajuta să  puneți în funcțiune o construcție hală industrială cu costuri mai mici și într-un timp mai scurt. Iată ce trebuie să faceți:

Planificați în avans

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a economisi timp și bani când construiți o hală industrială este să planificați totul în avans. Astfel, înainte de a începe construcția propriu-zisă, asigurați-vă că aveți un plan detaliat care să cuprindă toate specificațiile și necesitățile clădirii, inclusiv dimensiunile și materialele necesare.

 

Consultați un specialist

Pentru a economisi timp și bani, este important să apelați la un specialist cu experiență în construcția de hale industriale. Acesta vă poate ajuta să planificați și să proiectați această construcție hală industrială astfel încât să maximizati eficiența și să reduceți costurile.

În plus, un specialist vă poate oferi soluții mai bune despre cum să gestionați mai bine proiectul astfel încât să evitați costurile suplimentare și întârzierile.

 

Selectați materialele potrivite

Alegerea materialelor potrivite reduce semnificativ costurile unei astfel de construcții. Prin urmare, optați pentru materiale durabile și de calitate superioară care să ofere o rezistență adecvată la condițiile specifice de mediu. În plus, alegeți acele materiale care sunt ușor de instalat, astfel încât să reduceți timpul și costurile de manoperă.

 

Folosiți echipamente și utilaje eficiente

Folosirea de utilaje și echipamente adecvate poate reduce timpul necesar construcției. Mai mult, echipamentele și utilajele moderne  pot fi mai ieftine decât cele vechi. De aceea, înainte de a achiziționa utilaje și echipamente, cercetați și comparați opțiunile disponibile.

 

Implementați soluții tehnologice inteligente

Utilizarea soluțiilor tehnologice inteligente poate economisi timp și bani – ca de exemplu, utilizarea senzorilor pentru monitorizarea temperaturii și a umidității.

În plus, implementarea unui sistem de automatizare reduce timpul de producție și costurile pentru forța de muncă.

Mezaninele sunt platforme de nivel, construite de obicei deasupra zonei de lucru, care  oferă spațiu suplimentar. Astfel, prin instalarea unui mezanin puteți dubla spațiul fără a fi nevoie să faceți ajustări în zona de lucru existentă.

Acest tip de platformă vă poate ajuta, totodată, să reduceți costurilor de construcție, deoarece nu este necesar să achiziționați mai mult teren sau să construiți o cladire mai mare. În plus, mezaninele pot fi amplasate mult mai rapid, ceea ce ajută la reducerea timpului de inactivitate. De asemenea, acestea pot fi adaptate rapid pentru a satisface cerințele specifice ale businessului.

O  platformă de tip mezanin poate avea ca structură de rezistență atât un sistem de rafturi (on-rack), cât și structură proprie (independentă) – acest lucru depinde de nevoile specifice ale afacerii, dar și de tipul de construcție hală industrială.

În același timp, sistemul de rafturi poate fi integrat în structura mezaninului, oferind astfel un suport suplimentar pentru stocarea mărfurilor, în timp ce structura independentă poate fi utilizată pentru a oferi suport pentru alte activități, cum ar fi producția sau asamblarea. Totodată, în funcție de dimensiunea și scopul mezaninului, ambele tipuri de structură pot fi utilizate în combinație pentru a crea o platformă rezistentă și eficientă.

Prin urmare, dacă aveți nevoie de spațiu suplimentar pentru producție sau depozitare, mezaninele sunt o soluție excelentă pentru economisirea timpului și a costurilor. Cu toate acestea, este important să aveți în vedere cerințele specifice ale afacerii pe care o manageriati și să discutați cu un specialist în construcții pentru a determina ce tip de mezanin se potrivește cu hala industrială pe care doriți s-o construiți.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *