O hală industrială a fost gândită ca fiind spațiu mare și înalt. Însă, acest lucru poate veni și cu beneficii, dar și cu dezavantaje.

De ce să apelăm la compartimentarea halelor

Construcția unei hale industriale trebuie gândită foarte bine din punct de vedere al eficientizării spațiului pe care îl aveți la dispoziție. În caz contrar, veți ajunge să închiriați spații și mai mari, dar de care nu veți profita în totalitate niciodată. Acest lucru va aduce la pachet costuri lunare și costuri de amenajare mult mai mari.

De cele mai multe ori, halele sunt pline de marfă, unelte și alte utilaje, uneori de dimensiuni foarte mari. Așadar, spațiul pe care îl avem la dispoziție poate dispărea (poate fi ocupat) foarte rapid dacă nu venim cu soluții care să ne ajute să organizăm hala.

Din acest motiv trebuie să profităm de existența unor soluții de compartimentare disponibile pe piață.

 

Ce soluții de compartimentare există

Printre cele mai cunoscute și alese soluții se regăsesc pereții despărțitori, perdelele pentru hale și mezaninele. Fiecare dintre acestea are unele caracteristici asemănătoare, dar în același timp sunt foarte diferite ca aspect și pe alocuri ca funcționalitate.

  1. Pereți despărțitori

Pereții despărțitori pot fi foarte utili în crearea unui birou bine antifonat în interiorul halei în care lucrați. Pereții despărțitori pot fi atașați de un alt perete deja existent sau pot forma doar ei o încăpere modulară, în funcție de necesități.

Ei vă vor feri actele și alte lucruri mai importante de praful și mizeria care se pot forma în interiorul unui spațiu în care se lucrează pe producție. În același timp, datorită antifonării pe care o aduc pereții, veți putea lucre în liniște, deci veți fi mai eficient.

  1. Perdele hale

Perdelele pentru hale se pot prinde de tavanul clădirii în care lucrați și ocupă foarte puțin spațiu, fiind destul de subțiri dar rezistente. Ele au beneficiul izolării fonice destul de bune și al păstrării prafului la distanță.

Acestea se pot folosi și pentru a reprezenta transferul între două hale sau tranzitul către alte tipuri de clădiri și camere. Culoarea perdelelor poate fi aleasă în funcție de specificul zonei iar sistemele de prindere sunt diverse.

  1. Mezanine

Mezaninele reprezintă reprezintă un etaj mai scund format între parterul și primul etaj al construcției. El se pot face pe toată suprafața sau doar pe o parte a halei. Se pot forma, la nivelul mezaninului, încăperi de lucru, locuri pentru depozitare sau  spații de odihnă pentru angajați (ca pauza să fie petrecută într-un mediu curat și relaxant).

Cadrul de susținere este metalic și, pentru siguranță, se montează un gard pe toată marginea sa.

 

De ce mezaninele reprezintă soluția ideală pentru compartimentarea unei hale industriale

Cu ce vine diferit mezaninul față de perdelele pentru hale sau pereții despărțitori,  este folosirea eficientă spațiului pe înălțime într-o construcție hală industriala.

Construcția metalică poate fi folosită în folosul angajaților, în cazul în care alageți ca spațiul să fie loc de odihnă și de masă. Spunem asta pentru că, în acest fel, nu le oferiți doar un mediu de lucru, ci și un spațiu curat în care să își petreacă pauzele. Ei se vor simți mai odihniți, având apoi o productivitate mai mare.

Tot cu un mezanin puteți să vă faceți și biroul care va fi un mediu  antifonat și curat permanent, în care veți putea lucra eficient.

Dacă, totuși, problema pe care o aveți ține de depozitarea și organizarea producției, puteți opta pentru amplasarea unor rafturi pe mezanin. În acest mod, veți avea zone destinate depozitării fiecarui produs în parte. Vă va ajuta să găsiți mai rapid fiecare obiect și să nu riscați deteriorarea produselor prin depozitarea lor în apropierea utilajelor.

 

TechXsteel oferă acest tip de soluții de compartimentare interioară pe înălțime, asigurând o investiție pe termen lung. În același timp mezaninele sunt o variantă practică și reprezintă o soluție rapidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *