Iată câteva dintre aspectele și regulile pe care este bine să le luați în considerare atunci când aveți in plan construcția unei hale industriale: 

Planificare urbanistică

Înainte de a începe construcția, trebuie să aveți în vedere planul urbanistic general al zonei în care va fi amplasată hala industrială. Prin urmare, asigurați-vă că proiectul urbanistic se încadrează în reglementările în vigoare ce țin de destinația terenului și de construcțiile permise.

Standarde de siguranță

Respectați toate standardele de siguranță care se aplică în construcții, inclusiv cele care țin de structuri, instalații electrice, prevenirea incendiilor și protecția muncii, dar și  de sistemele de ventilare.

Utilități și infrastructură

Pentru o funcționare în parametri optimi hala industrială trebuie să aibă acces la utilități precum alimentarea cu energie electrică, alimentarea cu apă, canalizare și sisteme de comunicații. Astfel este nevoie să verificați capacitatea infrastructurii existente (căi de acces) pentru a nu perturba fluxul de lucru.

Materiale  de calitate

 Este important să folosiți materiale de calitate și să apelați la constructori specializați în construcția de hale industriale sau zone mari de lucru. Totodată, este indicat să vă asigurați că structura halei îndeplinește cerințele de rezistență și siguranță.

Eficiența energetică

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont atunci când aveți în plan o construcție hală industrială îl reprezintă sistemele automatizate, care pot să sporească considerabil eficiența energetică a halei. Între avantajele pe care le oferă aceste tehnologii se numără izolarea termică corespunzătoare, iluminatul eficient, sistemele de încălzire și răcire optimizate.

Așadar, este esențial să colaborați cu arhitecți, ingineri și specialiști în construcții pentru a vă asigura că respectați toate regulile și cerințele care se aplică în construirea halei industriale.

Mai jos vă prezentăm avantajele pe care le oferă o pardoseală de tip mezanin într-o hală industrială și ce pași trebuie să urmați pentru a construi o astfel de hală cu mezanin: 

  1. Proiectare construcție

 Un arhitect sau un inginer în construcții vă poate ajuta să planificați corespunzător construcția mezaninului. Așadar, asigurați-vă că aveți în vedere toate cerințele și specificațiile acestui tip de construcție: dimensiunea, scopul utilizării și capacitatea de încărcare necesară pentru mezanin. 

Consultare experți

 Înainte de a începe construcția halei, consultați experți în domeniul construcțiilor, inclusiv specialiști în pardoseli industrial pentru a vă asigura că designul și specificațiile sunt fezabile și sigure.

Fundație hală

 Construcția halei începe cu pregătirea fundației. O fundație solidă va putea susține clădirea și adăugarea mezaninului. Prin urmare, structura halei, inclusiv stâlpii, grinzile și structura de rezistență, trebuie să fie construită în conformitate cu proiectul inițial și cu standardele de siguranță.

Pardoseală hală

Aceasta trebuie să fie suficient de rezistentă pentru a susține încărcături mari de marfă, inclusiv echipamente grele și stocuri. De aceea este important să alegeți un sistem de pardoseală adecvat, cum ar fi un strat de beton armat, care are o rezistență ridicată.

Instalare mezanin

 După finalizarea structurii și a pardoselii halei industriale, puteți instala mezaninul. Acesta trebuie să fie construit din oțel sau alte materiale rezistente. Totodată, asigurați-vă că utilizați materiale și echipamente adecvate pentru instalare.

Finisaje și dotări

 După ce ați instalat mezaninul, treceți la etapa următoare, și anume lucrările de finisare, cum ar fi montarea sistemelor electrice și de iluminat. Dacă doriți să amenajați birouri de tip mezanin, asigurați-vă că instalați ferestre, uși și orice alte elemente necesare unui mediu de lucru corespunzător și sănătos pentru angajați. 

Iată câteva dintre avantajele pe care le oferă pardoseala cu mezanin:

Maximizează spațiul

Un mezanin permite utilizarea înălțimii clădirii, permițându-vă astfel să obțineți un spațiu suplimentar de depozitare fără a extinde dimensiunea clădirii.

Flexibilitate

Mezaninul poate fi proiectat în funcție de nevoile specifice de business. Astfel, acesta poate fi adaptat și modificat în funcție de cerințe și utilizări. 

Acces ușor și în siguranță

Dacă veți adăuga scări sau lifturi, veți putea asigura accesul ușor și sigur la mezanin. Astfel se vor evita problemele de transport al mărfurilor sau de deplasare a personalului dintr-o zonă de lucru în altă.

 Costuri mai mici

 O construcție hală industrială cu mezanin este o opțiune avantajoasă deoarece utilizarea verticală a clădirii existente reduce considerabil costurile necesare unei noi construcții.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *