Compartimentare depozit: de ce este necesară și idei ce ajută la o folosire eficientă a spațiului

Poate nu pare un lucru esențial, dar compartimentarea unui depozit este necesară, beneficiile fiind multe.

Pentru că depozitele adăpostesc o mulțime de produse, compartimentarea lui ne ajută, în primul rând, să ne dăm seama unde se află fiecare lucru pe care îl deține firma noastră.

Dacă depozitul este organizat veți putea împărți pe categorii lucrurile pe care le aveți și veți putea verifica mai ușor stocurile produselor pe care le puneți la vânzare.

Întotdeauna obiectele care sunt organizate și aranjate cu atenție ocupă mai puțin loc. Din acest motiv, sugestia ar fi folosirea unor dulapuri metalice înalte cu rafturi. Un astfel de aranjament va plasa obiectele pe înălțimea clădirii, va da impresia de spațiu și va face mai ușoară reținerea locului în care se află fiecare produs.

Însă, când vânzările cresc foarte mult, apare și creșterea de producție. Pentru a nu încărca prea mult spațiul, dar, în același timp, pentru a vă folosi de el la maxim, trebuie să apelăm la soluții suplimentare în acest sens.

Soluția nu înseamnă întotdeauna închirierea sau construirea unui depozit nou, mai ales la firmele mici. În aceste cazuri se poate profita și mai mult de înălțimea pe care o are depozitul prin formarea unui etaj suplimentar în interiorul clădirii.

 

            Mezaninele: soluția ideală de compartimentare a unui depozit

            O variantă foarte bună de compartimentare a unui depozit este folosirea unui mezanin. Procedura de montare este foarte rapidă și destul de ieftină, dar durabilă. Ea implică crearea unui tavan de oțel în interiorul clădirii (al depozitului). Acest tavan are rolul de a împărți clădirea în două nivele.

Pe marginea amplasamentului se montează un gard metalic care va asigura siguranța celor care se ocupă de manipularea mărfii din depozit.

În acest fel, are loc o eficientizare a spațiului, fără a fi nevoie de costrucții noi. Pentru că nu veți avea nevoie de construirea unor clădiri suplimentare, costurile lunare se mențin. Investiția în materiale de costrucție și alte cheltuieli sunt evitate și ele, deci vă veți alege doar cu beneficii.

Fiindcă este vorba doar de un cadru metalic, stâlpii de susținere cu ocupă foarte mult spațiu, deci, zona care se află dedesubt poate fi folosită fără probleme în totalitate.

Spre deosebire de alte soluții de compartimentare depozit, folosirea mezaninelor nu necesită prinderi în tavanul clădirii care reprezintă depozitul. Acest lucru face ca siguranța construcției să nu fie afectată, iar diverse caracteristici pe care le are clădirea să nu reprezinte un impediment în montarea ansamblului metalic.

Se poate alege ca mezaninul să ocupe toată suprafața depozitului sau doar anumite părți din acesta, în funcție de necesități. În cazul în care optați să fie de dimensiuni mai mici, pe viitor puteți alege să faceți o prelungire a lui.

El are si avantajul de a putea fi transportat într-un alt loc (pentru că are prinderi în podea) în cazul în care alegeți să mutați depozitul firmei într-un alt loc.

Din acest motiv, considerăm investiția în achiziționarea unui mezanin, drept soluție de compartimentare a unui depozit, ca fiind de durată.

 

Achiziționarea de mezanine: de ce să alegi TechXSteel

Valorile TechXSteel sunt destul de simple, dar importante, credem noi, și pentru clienți, nu numai pentru angajații noștri.

Noi credem în lucrul bine făcut, așa că mezaninele noastre sunt de o calitate foarte mare. Investiția nu va fi, deci, pe termen scurt ci va reprezenta un beneficiu de durată.

Prețurile pe care le aplicăm fiecărui produs în parte vă asigurăm că sunt corecte. Ele sunt alese pe baza investiției noastre în materia primă și în procesul de fabricație, siguranța produselor fiind pe primul loc.

Și, poate una dintre cele mai importante valori, o reprezintă respectul. Alegem să respectăm fiecare client în parte pentru că suntem conștienți că din acel moment el devine partenerul nostru. Opinia lui va reprezenta imaginea noastră, deci ne dorim ca acest câștig să fie reciproc, pentru a ne dezvolta împreună.

 

Sperăm că vă regăsiți în valorile noastre și vă invităm să ne contactați pentru o ofertă care cu siguranță va fi echitabilă.

 

postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *