Amenajarea unui mezanin într-un imobil de locuit sau într-un spațiu de lucru mare, precum un centru  comercial, este o soluție excelentă de a optimiza utilizarea spațiului disponibil. Cu toate acestea, există câteva aspecte cheie pe care trebuie să le iei în considerare dacă ai în plan o amenajare mezanin etaj.

Înainte de a începe amenajarea propriu-zisă a mezaninului, trebuie să ai un plan bine definit pentru spațiul disponibil. Pentru acest lucru trebuie să ai în vedere dimensiunile mezaninului și scopul final al acestuia. Totodată,  asigură-te că mezaninul se integrează armonios în planul general al casei sau al centrului comercial.

 Un alt aspect important este consultarea unei firme specializate în construcția de  mezanine, pentru a respecta toate cerințele de construcție. O astfel de firmă va evalua rezistența structurii existente și îți va oferi soluții adecvate de susținere a mezaninului.

Prin urmare,  trebuie să te asiguri că pereții și stâlpii existenți pot susține greutatea suplimentară a mezaninului și a persoanelor care îl vor utiliza. În același timp, este posibil să fie necesare consolidarea structurii și adăugarea unor elemente de susținere suplimentare. Un alt pas important îl constituie verificarea reglementările locale și cerințele referitoare la construcții și amenajări interioare. Este posibil să fie necesare permise sau autorizații înainte de a începerea lucrării. Așadar, să ai în vedere toate aceste norme și reglementări legale în vigoare.

Folosirea mezaninului într-un imobil de locuit este o modalitate excelentă de a maximiza spațiul disponibil și de a adăuga funcționalitate suplimentară locuinței.

Mai jos îți prezentăm câteva idei ingenioase de utilizare a mezaninului într-un imobil de locuit:

Dormitor suplimentar: transformarea mezaninului într-un dormitor este o idee  excelentă de a crea spațiu suplimentar pentru oaspeți sau pentru membrii familiei. Astfel, poți adăuga un pat confortabil, spațiu de depozitare, dar și o mică zonă de relaxare.

Birou sau spațiu de lucru: dacă ai nevoie de un spațiu dedicat activităților zilnice, mezaninul poate fi foarte ușor transformat într-un birou sau spațiu de lucru. Dacă ai suficientă lumină naturală sau iluminat artificial poți  crea un mediu de lucru confortabil și productiv.

Bibliotecă sau zonă de lectură: dacă ești un iubitor de cărți, poți folosi mezaninul ca bibliotecă personală. Nu e nevoie decât să adaugi rafturi sau nișe de depozitare pentru cărți, și astfel vei reuși să creezi un colț de lectură confortabil.

 

Spațiu de joacă pentru copii:  pentru această destinație poți adăuga o masă pentru activități, chiar un tobogan sau o scară de cățărare, dacă îți permite spațiul disponibil.

Spațiu de divertisment: cu ajutorul unui mezanin poți crea un spațiu destinat familiei și prietenilor. Astfel, poți adăuga un televizor, un sistem audio, o masă de biliard sau alte jocuri, dar și canapele sau fotolii. 

Spațiu de depozitare suplimentar: mezaninul poate fi utilizat cu succes și ca spațiu de depozitare. Instalează rafturi sau dulapuri pentru a stoca obiecte, articole casnice sau alte lucruri pe care nu le folosești în mod frecvent. 

Sală de fitness sau studio de yoga: cu ajutorul unui mezanin poți amenaja o sală de fitness sau un studio de yoga. Trebuie doar să te asiguri că spațiul are o înălțime suficientă și o izolare adecvată pentru a permite exercițiile și pentru a limita zgomotul de afară.

După cum s-a putut observa, mezaninele sunt foarte versatile și pot fi folosite în moduri variate și într-o casă de locuit. În ceea ce privește spațiile comerciale, aceste platforme sunt esențiale deoarece adaugă mai mult spațiu, astfel se pot face economii în ceea ce privește cheltuiele necesare achiziționării sau inchirerii unor clădiri noi. 

Iată câteva idei pentru utilizarea unui mezanin în spațiile comerciale:

Zonă de expoziție

Când vine vorba de o amenajare mezanin etaj într-un spațiu comercial, acest tip de platformă poate fi folosită ca zonă de expunere pentru produsele sau serviciile pe care le oferiți. Astfel, puteți expune produse într-un mod atractiv și accesibil pentru clienți, dar și pentru angajați.

Spațiu de birouri

Mezaninele se pot întrebuința și ca spații pentru birouri. Asigurați-vă că dispuneți de acces ușor la mezanin, dar și de dotările necesare pentru a crea un mediu de lucru confortabil și bine organizat.

 

Cafenea sau zonă de relaxare

Cu ajutorul unui mezanin se pot amenaja zone de relaxare atât pentru clienți, cât și pentru angajați în care aceștia se pot relaxa savurând un ceai cald sau o cafea.

Spațiu pentru evenimente

Puteți transforma mezaninul într-un spațiu versatil pentru organizarea de evenimente, cum ar fi seminarii, prezentări sau mese rotunde. Pentru asta, asigurați-vă că aveți dotările necesare, cum ar fi sisteme audio, plasme și mobilier flexibil.

 Atelier de creație

Dacă sunteți în industria artistică, puteți utiliza mezaninul ca spațiu de lucru pentru artiști, designeri sau creatori. Asigurați-vă că puneți la dispoziție iluminare adecvată, spațiu de depozitare și echipamente necesare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *