Mezanin: ce este și din ce este realizat? Află mai multe informații!

mezanin

Construcțiile de astăzi sunt foarte diferite de cele aduse la viață acum 10 ani, iar acest lucru este datorat evoluției tehnologiei. Noile concepte de construire și amenajare au prins amploare, fiind regăsite în orice proiect de construcții noi. În ultimii ani au început să apară modificări majore atât în ceea ce privește construirea clădirilor, cât și în ceea ce privește amenajarea lor.

Ce este mezaninul?

Termenul de “mezanin” este un termen relativ nou folosit în domeniul construcțiilor și amenajării interioare și face referire la o structură intermediară. Această structură se poate poziționa atât între parterul unei încăperi și primul etaj al acesteia, cât și între podea și tavan. Aceste mezanine au un rol foarte bine definit și anume acela de a favoriza compartimentarea unui spațiu.

Fie că vorbim despre propria locuință sau despre un spațiu destinat altor activități, mezaninul este o variantă potrivită pentru a implementa o schimbare extrem de rapidă. Cu ajutorul acestuia poți împărți dormitorul, astfel încât să obții și un birou, livingul, astfel încât să obții și o bibliotecă sau o hală, astfel încât să obții mai multe spații de producție sau depozitare.

Mezaninul este foarte practic având în vedere faptul că avem nevoie cu toții de spații mult mai utile astfel încât să le putem folosi la capacitatea lor maximă. Singurul inconvenient în astfel de situații este acela că amplasarea unui mezanin nu se poate realiza în orice construcție deoarece nu toate au înălțimea necesară.

Din ce este realizat mezaninul?

După cum spuneam și mai devreme, mezaninul este o structură intermediară care se poziționează între podea și tavan. Cu alte cuvinte, acesta se folosește întotdeauna pentru compartimentarea pe înălțime, dacă spațiul permite acest lucru.Ținând cont de acest aspect, ne putem da seama de faptul că acesta trebuie să fie realizată dintr-un material dur astfel încât să fie rezistent. După procesul de compartimentare, structura trebuie să fie capabilă să susțină un nou etaj, iar acest lucru este posibil doar dacă mezaninul este realizat din metal.

Nimic nu poate fi mai dur decât metalul, iar acest principiu este urmat și atunci când sunt confecționate aceste mezanine. Structurile oferite de noi sunt realizate din oțel, având în felul acesta o siguranță extrem de sporită. Pot fi folosite atât pentru halele industriale, cât și pentru locuințele de mici dimensiuni, având o funcționalitate și o rezistență deplină.

Care sunt funcțiile unui mezanin?

După cum am menționat deja, principala funcție a acestuia este aceea de a compartimenta strategic o încăpere pe înălțime. Pe lângă această funcție principală, un mezanin mai are și alte funcții importante de care vă puteți bucura.

În primul rând, aceste mezanine folosite pentru halele industriale pot fi utilizate temporar sau semipermanent, în funcție de necesități. În felul acesta, structurile metalice pot fi îndepărtate oricând dacă nu mai sunt necesare într-o încăpere. Acesta este un avantaj foarte mare pentru cei care realizează activități variate deoarece pot modifica spațiul oricând, astfel încât să își poată satisface toate nevoile.

O altă funcție importantă a unui mezanin este aceea că montarea unei astfel de structuri nu necesită foarte mult timp și nu presupune deteriorarea spațiului deja existent. În cazul în care doriți să realizați compartimentarea spațiului cu mezanin, vă putem asigura de faptul că spațiul pe care îl dețineți nu va suferi modificări, iar montarea se va realiza foarte rapid. Echipa noastră de specialiști vă poate aduce dorința la viață în cel mai plăcut mod, într-un timp foarte scurt.

Dacă dispui de o clădire foarte înaltă și îți dorești să o folosești la capacitatea sa maximă, atunci mezaninul este soluția cea mai potrivită și mai rapidă pentru dorința ta. Dacă vrei să obții rezultatele dorite în cel mai scurt timp, atunci nu ezita să alegi soluțiile de compartimentare disponibile pe site-ul nostru TechXsteel. Vei fi foarte mulțumit de rezultatul final!

 

 

postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *