Industria modernă se bazează pe eficiență și productivitate, iar construirea de fabrici și hale este o parte importantă a acesteia. Din păcate, apar din ce în ce mai multe probleme cu privire la spațiul disponibil în aceste clădiri, pe măsură ce nevoia de stocare, producție și transport crește. Dacă întâmpinați astfel de probleme, ar trebui să luați în considerare utilizarea de mezanine.

 

mezanine

Ce sunt mezaninele

 

Mezaninele sunt platforme de depozitare sau producție suplimentare care se construiesc la nivelul superior al unei fabrici sau hale. Acestea se pot instala deasupra spațiului de producție sau deasupra birourilor sau zonelor de depozitare existente. Mezaninele sunt soluția salvatoare dacă aveți nevoie de optimizarea spațiului, deoarece vă permit să-l utilizați mai bine.

 

Hală/fabrică cu mezanin: acest tip de clădire are un nivel intermediar numit mezanin care este parțial deschis către nivelul inferior. Mezaninele sunt adesea utilizate în clădirile industriale sau comerciale pentru a oferi spațiu suplimentar de depozitare sau pentru birouri. Prin urmare, o hală sau o fabrică cu mezanin are două niveluri de spațiu util.

Hală/fabrică fără mezanin:  este o clădire care are doar un nivel de spațiu util. În general, această zonă  de lucru este utilizata în scopuri similare cu cele ale halalelor cu mezanin, dar într-un spațiu care nu necesită un nivel intermediar, deoarece fluxul de marfă este mult mai mic.

 

Care sunt beneficiile utilizării de mezanine în fabrici și hale

 

Lărgesc spațiul disponibil

Instalarea de mezanine vă permite să utilizați la maximum spațiul disponibil, fără a fi nevoie să se extindeți zona de activitate. Aceste platforme sunt perfecte pentru depozitarea suplimentară, pentru crearea de noi zone de producție sau pentru a face loc pentru linii de producție sau mașini adiționale. Mezaninele permit astfel o folosire mai eficientă a spațiului existent prin adăugarea unui nivel suplimentar de depozitare sau de producție, fără a fi nevoie să lărgiți suprafața de la sol.

 

 

Reduc costurile pentru închirierea spațiului

În cazul în care aveți nevoie de mai mult spațiu pentru depozitare sau producție, poate fi foarte costisitor să căutați o nouă locație care să satisfacă aceste nevoi. Prin urmare, utilizarea de mezanine reduce considerabil costurile cu închirierea de spațiu, permițându-vă astfel să rămâneți în aceeași locație și să optimizați mai ușor spațiul disponibil.  Așadar, mezaninele sunt o modalitate mai economică de a crește capacitatea de producție.

 

Sunt flexibile în utilizare

Mezaninele sunt foarte versatile și pot fi utilizate în diferite moduri. Acestea pot fi utilizate pentru depozitare, producție sau birouri, iar configurația acestora poate fi modificată în funcție de necesitățile care apar în timp. Astfel, puteți adăuga sau scoate secțiuni, puteți schimba niveluri sau puteți adapta designul în funcție de noile cerințe de business.

 

Sunt ușor de instalat

În comparație cu alte soluții de extindere a spațiului, instalarea de mezanine este rapidă și ușoară, deoarece majoritatea mezaninelor sunt prefabricate și vin cu instrucțiuni de instalare clare. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să opriți activitatea pentru a face modificări majore în clădire.

 

Creează un spațiu de lucru mai sigur

Mezaninele ajută la crearea unui mediu de lucru mai sigur pentru angajați, deoarece pot separa zona de depozitare de cea de producție, astfel sunt reduse riscurile de accidentare. Prin urmare, construcția mezaninelor vă poate oferi o barieră suplimentară pentru prevenirea căderii obiectelor sau a persoanelor de la înălțime.

 

Oferă flexibilitate în configurarea spațiului

Mezaninele pot fi astfel  construite pentru a se adapta la nevoile specifice ale fabricii sau ale halei, ceea ce le face o soluție flexibilă și potrivită pentru schimbările de producție.

 

Îmbunătățesc estetica halei sau a fabricii


 Aceste mezanine oferă un aspect modern și atractiv fabricii sau halei prin combinarea de elemente de design și materiale.

În concluzie, folosirea de mezanine vă poate aduce o serie de beneficii deoarece îmbunătățesc eficiența, sunt flexibile și oferă un mediu sigur de lucru, dar și un aspect mai frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *