Acoperiș terasă metalic: care sunt principalele etape pe care trebuie să le cunoști? Iată mai multe informații de interes pentru tine!

acoperiș terasă metalic

O terasă acoperită este o terasă care rezistă în timp și oferă funcționalitate îndelungată. O etapă foarte importantă pentru construirea terasei este alegerea și montarea unui tip potrivit de acoperiș. Acoperișul pentru care optați trebuie să fie potrivit atât pentru terasă, cât și pentru casă, fie că vorbim din punct de vedere estetic sau funcțional.

Acoperișul pentru terasă trebuie să fie, mai întâi de toate, calitativ și rezistent. Tocmai de aceea, cel mai adecvat acoperiș este cel metalic. Acoperișul ar trebui să fie o investiție pe termen lung care să protejeze spațiul exterior împotriva condițiilor meteo nefavorabile. Acesta este un element cheie pentru orice construcție, în mod special pentru orice terasă construită în aer liber.

Cum se construiește un acoperiș terasă metalic?

După ce deții un plan bine pus la punct, te poți gândi deja să montezi acoperișul pentru care ai optat. Acest proces nu este foarte greu având în vedere faptul că este vorba despre acoperișul terasei, care nu se va afla la o distanță foarte mare față de sol. Este un proces pe care îl poți realiza singur după propriul tău proiect sau poți solicita ajutorul unei echipe de specialiști care să respecte în totalitate dorințele tale.

Dacă vrei să faci toată munca pe cont propriu, atunci trebuie să știi că există câțiva pași importanți pe care ar trebui să îi urmezi dacă vrei să obții rezultatul dorit. Iată care sunt cei 5 pași care îți vor garanta un rezultat conform așteptărilor:

Pasul 1: Instalarea structurii.

Structura trebuie să respecte dimensiunile și forma terasei și poate fi realizată din lemn sau metal, în funcție de propriile preferințe. Dacă vă doriți o terasă modernă și contemporană, puteți opta pentru o structură metalică. Este modernă, stilată și ne duce cu gândul la stilul arhitectural industrial. Dacă vă doriți o terasă în stil rustic, atunci puteți opta pentru o structură din lemn. Este foarte important ca lemnul folosit să fie sănătos, astfel încât să reziste în timp.

Pasul 2: Montarea și fixarea căpriorilor.

Căpriorii sunt foarte importanți într-un astfel de proces, deoarece ei dau forma acoperișului. Ținând cont de acest aspect, ne dăm seama că fixarea lor este foarte importantă pentru a putea obține un rezultat final plăcut. Aceștia pot fi din lemn sau metal, ca și în cazul structurii, și vor fi acoperiți cu astreală. Astreala poate fi realizată din scânduri și nu va fi vizibilă.

Pasul 3: Ancorarea elementelor structurii.

Toate elementele structurii trebuie fixate în structura de beton, indiferent că vorbim de lemn sau metal. Acestea se fixează folosind șuruburi, tije sau colțare rezistente. Structura se poate ancora și în momentul în care este turnată placa de beton, fiind introdusă în aceasta.

Pasul 4: Montarea sistemului pluvial.

Acoperișul este conceput pentru a proteja un spațiu de condițiile meteo nevaforabile, însă nu ar putea fi eficient fără un sistem pluvial foarte bine implementat. Aici ne referim la jgheaburi și burlane, extrem de importante pentru menținerea apei la distanță. Acestea sunt indispensabile pentru buna protecție a unei terase exterioare.

Pasul 5: Instalarea acoperișului.

După ce te-ai asigurat că întreaga structură a terasei este pregătită să susțină acoperișul, poți trece la ultimul pas, și anume, instalarea materialului pentru acoperiș. Acesta se fixează foarte bine cu diverse accesorii pentru metal și capătă foarte rapid aspectul estetic final mult dorit.

Montarea acestui acoperiș terasă metalic nu mai este de mult timp o sarcină foarte dificilă, având în vedere fapul că acum dispunem de tehnologii moderne menite să ajute la orice pas. Dacă însă considerați că o echipă de specialiști ar putea fi de ajutor pentru proiectul vostru, atunci nu ezitați să solicitați ajutorul echipei TechXsteel. Vor aduce la viață acoperișul pentru terasă dorit într-un timp foarte scurt.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *